Eventsida för Masters Tour Arlington 2020.

Hearthstone - Masters Tour 2020 Arlington - 31.1.2020 - 2.2.2020

Masters Tour Arlington är den första deltävlingen av 2020 års turné. Turneringen har hela 300 spelare från hela världen och är den första internationella turneringen som spelas med den nya expansionen Descent of Dragons. Deltagarna tävlar om den totala prispotten på $250,000 och en chans att gå vidare till den kommande Grandmasters-ligan.

En lista över spelarna som bjudits in och de som lyckats kvala in kan hittas här.

Prispott

Sammanlagt $250,000 + crowdfunding

1. $22,000 + $32,500 (tillägg från crowdfunding)
2. $15,000 + $22,500 (tillägg från crowdfunding)
3-4. $10,000 + $15,000 (tillägg från crowdfunding)
5-8. $7,500 + $11,000 (tillägg från crowdfunding)
Swiss 7 vinster $2,000 + $3,500 (tillägg från crowdfunding)
Swiss 6 vinster $1,500 + $2,250 (tillägg från crowdfunding)
Swiss 5 vinster $650 + $1,000 (tillägg från crowdfunding)

Format

Gruppspel

• 300 spelare delas upp i ett Swiss-system som spelas i nio omgångar.
  • Matcherna spelas bäst av fem.
  • Matcherna spelas med spelsystemet Conquest.
  • De åtta bästa spelarna går vidare till slutspelet.

Slutspel

• Klassiskt slutspel där en vinst tar spelaren vidare och vid en förlust elimineras spelaren.

Vart följer jag Masters Tour Arlington?

Turneringen följs på engelska på den officiella huvudstreamen här.

Anmärkningsvärda inbjudna spelare

Xiaomeng “Liooon” Li

Liooon kommer till turneringen som en av favoriterna efter att hon vann Grandmasters slutliga finalturnering i november, vilket också gjorde att hon rankades som årets bästa spelare. Liooons förberedelser inför denna turnering har varit begränsade då en närstående nyligen har gått bort, men hennes överlägsenhet i tidigare turneringar gör henne ändå till en klar favorit.

Brian "bloodyface" Eason

Den andra finalisten i Grandmasters finalspel är också med i Arlington och på hemmaplan med fansen i sin rygg kommer bloodyface garanterat vara hungrig. Upprepade gånger har den erfarne amerikanen tagit sig till toppen av turneringar, men mycket sällan har han fått lyfta bucklan. Utan tvekan ett av de hetaste namnen i Arlington.

Casper "Hunterace" Notto

För ett år sen vann Hunterace världsmästerskapet och i 2019 års Grandmasters var han tvåa och trea i den tuffa konkurrensen i Europa. Den unge norrmannen är alltid som bäst när metat ändrats stort i och med nya expansioner. Med andra ord kunde inte utgångsläget vara bättre. Hunterace har vant sig vid att vinna de senaste åren och att han missade förra årets Grandmasters finalspel lär ha gett extra motivation för i år.

Raphael "BunnyHoppor" Peltzer

Sedan Grandmasters finalspel har endast en anmärkningsvärd internationell turnering spelats, Lion King Invitational 2019 och där slutade det med vinst för denna tysk. I finalen slog BunnyHoppor sin långvariga rival Hunterace. Detta är en spelare som varit med sedan spelets tidiga dagar och en han kan aldrig räknas ur medaljstriden.

Eddie "Eddie" Lui

Erfaren kanadensisk spelare som tog klivet till rampljuset förra året även om han tävlat på en hög nivå i tre år. Eddie kom på tredje och fjärde plats i nordamerikanska Grandmasters. En fördel för Eddie är att han verkar göra bäst i från sig i Swiss-systemet som annars är krävande och hårt.