Serral mestariksi kolmannen kerran peräkkäin! - Homestory Cup XX

Serral mestariksi kolmannen kerran peräkkäin! - Homestory Cup XX yhteenveto

Perinteisesti Starcaft 2:n kilpailullisen vuoden päätti Homestory Cup joka järjestettiin jo peräti kahdennenkymmenennen kerran. Kulttimaineeseen noussut turnaus sai tänä vuonna paljon mediahuomiota ja mahtavan vastaanoton sekä pelaajilta että kannattajilta. Alunperin palkintopotti oli 25 000 dollaria, mutta Shopifyn toimitusjohtaja Tobi “Lorax” Lutke tuplasi tämän potin turnauksen alla. Tämän lisäksi Chris “HuK” Loranger lahjoitti 3 000 dollaria turnauksen parhaan ottelun pelaajille. Turnauksesta tuotettiin hyvää sisältöä katsojille ja se tuo kotikatsomoihin loistavan tasapainon turnauksen ja ystävien välisen lanituksen ja juhlinnan välille. Turnauksen huipensi Joona “Serral” Sotalan sukellus tapahtumapaikan uima-altaaseen pokaalin kera ja se kuvastaa vahvasti sitä mistä Homestory Cupissa on kysymys. Ei miljoonapalkinnoista, vaan hauskanpidosta kaikkien mukana olijoiden rakastaman pelin ympärillä.

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä etteikö jokainen paikalla ollut pelaaja olisi halunnut voittaa turnausta. Vaikka Homestory Cupin idea on juhlia Starcraft 2:n yhteisöä ja mennyttä vuotta, on jokainen kilpapelaajista kuitenkin erittäin kilpailuhenkisiä. Turnauksen suosiosta kertoo se että sillä oli parhaimmillaan lähes 47 000 yhtäaikaista katsojaa ja turnausta katsottiin yhteensä puolitoista miljoonaa tuntia. Katsojaluvut olivat siis noin puolet vuoden päätapahtuman WCS Global Finaalien katsojamääriin verrattuna, joka on loistava saavutus pieneltä turnaukselta.

Lohkovaihe

Turnauksen lohkovaihe on aina viihdyttävää seurattavaa. Luvassa oli tänäkin vuonna paitsi laadukkaita otteluita, myös myöhäisillan pokeripöytä. Lohkovaihe pelattiin tupla-eliminaatio kaaviolla ja sen kautta putosi jo lohkovaiheessa ulos kovia nimiä. Toisaalta näillä oli enemmän aikaa nauttia tapahtuman rennommasta ohjelmasta. Jäljelle jääneet pelaajat jatkoivat taisteluaan pudotuspeleissä.

Lohko A

Cure voitti lohkon vakuuttavalla 11-3 karttalukemalla. Samalla karttalukemalla oli myös Trap joka jäi lohkossa toiseksi hävittyään avauskierroksella Curelle 0-2 lukemin. Yllätysnimi Taeja otti lohkon kolmannen paikan ja neljänneksi sijoittui MaNa.

Lohko B

Legendaarinen Korealaispelaaja INnoVation otti lohkon kärkipaikan 11-3 karttalukemin. Vain yhden karttavoiton vähemmän saaneet Reynor ja PartinG ratkaisivat kakkossijan ylimääräisessä ottelusarjassa, jossa Reynor oli vahvempi. Neljänneksi sijoittui Solar.

Lohko C

Zest dominoi tätä lohkoa häviten ainoastaan yhden kartan. Karttalukemaksi saatiin 13-1. Kun ottaa huomioon että lohkossa pelasi myös soO ja Stats niin se nostaa Zestin suorituksen arvoa entisestään. soO ja Stats päättivät lohkon 11-3 lukemin, mutta koska soO voitto kaksikon keskinäisen ottelun, joutui Stats tyytymään kolmossijaan. Muissa lohkoissa samalla karttalukemalla olisi oltu tasoissa lohkovoittajan kanssa. Kärkikolmikon huimasta tasosta johtuen neljänneksi sijoittunut superlupaus Clem pääsi jatkoon 6-8 karttalukemin.

Lohko D

Suomalainen Serral oli lohkossa omalla tasollaan ja lohkovoitto irtosi 11-3 lukemin. Toiseksi sijoittunut SpeCial jäi 9-5 lukemiin. Samalla karttalukemalla olivat myös kolmanneksi sijoittunut uThermal ja neljänneksi jäänyt ShoWTimE.

Pudotuspelit

Reynor oli raakojen pudotuspelien ehdoton sankari pudottaen matkalla finaaliin yläkaaviosta alas niin Curen, Zestin kuin INnoVationinkin. Ennen putoamistaan alakaavioon INnoVation onnistui pudottamaan Serralin kaavion alaosaan, mutta kaksikko kohtasi pudotusottelussa uudelleen ja tällöin Serral ei enää taipunut Korealaiselle. Näin Serral eteni finaaliin Reynoria vastaan.

Pudotuspelit tarjosivat huippu-viihdettä yleisölle ja vaikka palkintopotti ei ollut vuoden suurimpien pottien tasolla niin jokainen pelaaja halusi voittaa tämän turnauksen.

Finaali

Serral vastaan Reynor on ollut taistelupari WCS:ssä läpi koko vuoden, joten on mahtavaa että tämä parivaljakko sai ratkaista mestaruuden vuoden viimeisessä isommassa turnauksessa. Finaali pelattiin paras viidestä ottelusarjana. Mikäli Reynor voittaisi tämän ottelusarjan, niin hänet kruunattaisiin Homestory Cupin mestariksi, mutta mikäli alakaaviosta finaaliin edennyt Serral voittaisi olisi edessä vielä ratkaiseva paras kolmesta ottelusarja.

Paras viidestä ottelusarjassa pelit etenivät aaltoilevasti molempien voittaessa vuorotellen. Pelissä nähtiin loistavaa taktista pelaamista molemmilta osapuolilta, mutta lopulta Serral oli tämän ottelusarjan vahvempi osapuoli.

Ratkaisevassa paras kolmesta ottelusarjassa. Myös tämä ottelusarja eteni ratkaisevaan kolmanteen otteluun, joten yleisö sai nauttia täydestä kahdeksasta kartasta tätä herkkua. Triton oli jäljelle jäänyt kartta ratkaisevaan otteluun. Triton oli ratkaisevana karttana myös paras viidestä ottelusarjassa, jossa Serral osoittautui vahvemmaksi. Tällä kertaa molemmat lähtivät rakentamaan identtisesti ja pelin alkuvaiheessa ero pelaajien taktiikassa oli hyvin minimaalista. Pelinkeskivaiheilla Serral onnistui kuitenkin löytämään täydellisen vastauksen Reynorin taktiikkaan ja siten onnistui voittamaan Homestory Cupin jo kolmatta kertaa peräkkäin!

Reynor näytti todella surulliselta tappion jälkeen. Hän oli melkeinpä ainut pelaaja joka pystyi läpi vuoden haastamaan Serralia tasaisesti, mutta silti liian usein ottelusarjat päättyivät Serralin voittoon. Olisi ollut täydellinen vuoden lopetus nuorelle Italialaiselle onnistua kaatamaan Serral finaalissa, mutta tällä kertaa se jäi askeleen verran vajaaksi.

Näimme jälleen aivan loistavaa Starcraftia ja tämän myötä on mukava lähteä valmistautumaan tulevaan vuoteen. Mikäli haluat katsoa Homestory Cupin otteluita jälkikäteen, se onnistuu täältä. https://www.twitch.tv/taketv/videos